Är jag och Ohly(♥) komminist för att jag vill väl??

Funderar över kommunismen eftersom jag får höra att jag är sådan titt som tätt bara för att jag har en partiledare som varit sådan. Läser att det finns en mängd olika grenar och väldigt många olika kommunismideelogier och att karl marx inte var den första på 1800 talet(!) utan en thomas more "I boken Utopia från 1516 beskriver Thomas More ön Utopia med idealsamhället utan privat egendom, där folk får vad de vill efter behov."
SÅ en fråga till de som anser att Ohly är kommunist: är han en leninistisk marxism, icke-leninistisk marxism, Leninism eller thomas more-ism? Läser även en sak som man kan fundera över: "Under första hälften av 1800-talet användes socialism och kommunism nästan som synonymer där socialismen ofta sågs som en idé för de intellektuella medan kommunism sågs som en lära för arbetarna"
eftersom moderaterna är "det enda arbetarpartiet" så borde väl de inte ha några problem med att samarbeta med vänstern? Skillnaden som jag hoppas folk förstår är att M vill att alla ska arbeta och den största drivkraften skall vara Pengar och egen vinning. V vill att alla som kan skall arbeta med den egna OCH andras vinning i form av ett bra liv OCH en bättre välfärd som drivkraft.
Om jag drömmer om ett samhälle där klyftorna är utsuddade och där folk mår bra och inte har pengar som främsta drivkraft, är jag kommunist då, bara mänsklig eller både och? Spelar egentligen ingen roll. Det är drivkraften efter ett gemensamt samhälle där alla får vara med som är det fina i människan!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0